Pět dní v muzeu

V týdnu od 19. do 23. 7. 2021 se koná příměstský tábor Pět dní v muzeu. Je určen dětem ve věku 7–12 let. Přihlásit se je možné na 1–5 dní.
Prostřednictvím her a vycházek budou děti poznávat minulost pražských obyvatel v různých dobách, seznamovat se s muzejními sbírkami, mohou si vyzkoušet klíčové techniky práce historika a muzejníka přiměřeně k věku.

S archeology po středověké Praze

Od 26. do 30. 7. 2021 se uskuteční archeologický příměstský tábor, který je určen dětem ve věku 10–14 let a koná se v Domě U Zlatého prstenu. 
Děti se vydají po stopách středověkých obyvatel Prahy. Společně prozkoumají různé středověké památky a zjistí, jak tehdy lidé žili, co jedli a vyráběli. Na vlastní kůži si také vyzkoušejí práci s voskem, kůží, barvami i hlínou. Dětské činnosti jsou postaveny na metodě experimentu.

Pět tajemství Kryštofa Haranta

Ve dnech 9. – 13. 8. 2021 se v Zámeckém areálu Ctěnice bude konat příměstský tábor s názvem Pět tajemství Kryštofa Haranta. Program je vhodný pro děti ve věku 7 (po ukončení první třídy, nutná znalost čtení) – 14 let. Ve dvou věkově odstupňovaných oddílech (7–10 a 11–14 let) budou děti pátrat po tajemstvích spojených s osobou předbělohorského šlechtice, cestovatele a hudebníka Kryštofa Haranta z Polžic a Bezdružic.
Prostřednictvím her budou děti poznávat minulost pražských obyvatel v době předbělohorské a vyzkoušejí si i klíčové techniky práce historika a muzejníka přiměřeně k věku. Součástí tábora je i závěrečné páteční setkání s rodiči.