„Na výstavě je představeno sedm automobilů ze sbírky Národního technického muzea, dva jsou vypůjčeny ze sbírky mladoboleslavského ŠKODA Muzea a zbývajících patnáct pochází ze soukromých sbírek. Z muzejní sbírky jsou to např. automobil Laurin & Klement RK/M, který v roce 1913 koupil slavný závodník Alexander Kolowrat, Bugatti 51, se kterým byl úspěšný Jiří Kristián Lobkowicz na Velké ceně v Brně v roce 1931, a Jawa 750 – speciál vyrobený pro závod 1000 mil československých v roce 1935. Dále můžeme jmenovat vůz Škoda Popular MD postavený pro soutěž Malou dohodou v roce 1937 ze ŠKODA Muzea či Aero 750 z roku 1934 – unikátní vůz s aerodynamickou karoserií, ze soukromé sbírky,“ uvedl Petr Kožíšek, kurátor automobilové sbírky Národního technického muzea a autor výstavy.

Automobily doplňuje více než sedm desítek sportovních memorabilií. Jedná se zejména o ceny a trofeje z domácích i zahraničních automobilových závodů a soutěží, mezi kterými jsou například i plastiky Ladislava Šalouna a Otakara Švece.

Připomenuty jsou nejen tři největší legendy československého meziválečného automobilového sportu – závod do vrchu Zbraslav-Jíloviště, Velká cena na Masarykově okruhu a závod 1000 mil československých, ale i další domácí automobilové závody a také starty československých závodníků v zahraničí a dálkové automobilové expedice po cizích kontinentech.

Své místo na výstavě mají i nejvýznamnější českoslovenští automobiloví sportovci – Eliška a Vincenc Junkovi, Jiří Kristian Lobkowicz, Zdeněk Pohl a řada dalších.