8. listopadu 2020 od 11:00 hodin: 1620. Cesta na horu

Výstava je uspořádána k 400. výročí bitvy na Bílé hoře. Národní muzeum například vůbec poprvé představí multimediální rekonstrukci bitvy. Výstava pracuje i s emocí staroměstského popraviště nebo tématem exilu a konfiskací. Velkým tématem je druhý život Bílé hory a mýty kolem této události. On-line vernisáž se uskuteční v den výročí bitvy. Výstava je umístěna v Nové budově Národního muzea.

12. listopadu 2020 od 11:00 hodin: Slavní čeští skladatelé

Čtyři největší skladatelé Bedřich Smetana, Antonín Dvořák, Leoš Janáček a Bohuslav Martinů v jedinečné instalaci v Historické budově Národního muzea. Klade důraz na samotnou hudbu a vystavuje mimo jiné i nesmírně cenné autografy všech čtyř autorů, to vše v kontextu jejich životů, cest a inspirací.

16. listopadu 2020 od 11:00 hodin: Lvem mě nazývají

Středobodem výstavy v Historické budově Národního muzea je symbol českého lva. Jedná se o nejstarší státní symbol, který představujeme od jeho nejstarších zachovaných podob až po dnešek. Na jedné straně proudu času je tak vyobrazení českého lva na kachli z hradu Zvíkov z 13. století až po současné vyznamenání – Řád Bílého lva.

Zahájení listopadových výstavních projektů můžete sledovat prostřednictvím on-line přenosů na facebookovém profilu Národního muzea: https://www.facebook.com/narodnimuzeum/.