Výstava byla ve Valdštejnské jízdárně oficiálně otevřena 9. dubna, své první návštěvníky ale mohla přivítat až po rozvolnění protipandemických opatření v polovině května. I poté zůstala kapacita výstavy omezená a zájem o ni v některých případech převyšoval kapacitní možnosti. Také proto se Národní galerie rozhodla o prodloužení výstavy, která měla původně skončit 15. srpna.

Kromě důležitých etap tvorby Toyen vyzdvihuje výstava zásadní témata z jejího díla, jako je poezie, příroda, erotika či alchymie. Její součástí jsou také obrazy, které umělkyni darovali její přátelé, mezi něž patřili André Breton, Victor Brauner či Yes Tanguy.

Koncert v Jazz Docku

K výstavě Národní galerie připravila také bohatý doprovodný program v podobě odborných přednášek a kulturních akcí. Projekt Kultura v době Toyen nabídl sérii projekcí dobových filmů, taneční vystoupení ve výstavě a ve středu 4. srpna se můžete těšit i na speciální koncert v Jazz Docku, který se zaměří na jazzové skladby, které Toyen ve 30. letech 20. století poslouchala. Například Wail Buda Powella, Crepuscule with Nellie, Nutty či In Walked Bud T. Monka, Soul Eyes Mala Waldrona nebo písně z repertoáru Billie Holiday. Na koncertě nazvaném Do jazzclubu s Toyen zahraje Jiří Levíček Trio a duo David Dorůžka & Marek Urbánek.