Už jen do neděle 29. května je v Galerii v přízemí radnice otevřena výstava nazvaná Poesie barev. Obsahuje přes stovku obrazů nejrůznějších technik a stylů studentů výtvarné školy Art House Atelier. Výstava je prodejní.

Od 3. června bude v Galerii v přízemí vystavovat Marek Odrobina výsledky své dosavadní tvorby pod názvem 1. pětiletka. Povoláním advokát se k malování a grafice dostal přes fotografii a uvědomění si potřeby něco tvořit. Prý bývá občas překvapen, čemu umožnil zrod. Potěší jej každá reakce návštěvníků výstavy, zda se jeho práce vyvíjí a kterým směrem.

Další výstava se otevře v Galerii ve věži radnice 9. června. Klára Korbelová, studentka Akademie výtvarných umění v ateliéru Malba I. u prof. Roberta Šalandy, představí své nejnovější obrazy z cyklu U jednoho stolu. Tento cyklus sleduje kombinaci mrtvého, strnulého objektu ve spojení s proměnlivým prostředím. Vedle obrazů budou vystaveny i sochy Alžběty Baštové.

Mimo výstavní prostory

A když přijdete na nádvoří Novoměstské radnice, uvidíte několik sochařských děl – dva betonové Polštáře a barevnou Sedící postavu ve tvaru lavičky.

V přízemí radnice je také dočasně umístěn originál sochy Neptuna, která společně s kašnou tvořila soubor zahradní architektury před umělou jeskyní v Grébovce. Veřejnost si ji může zdarma prohlédnout každé úterý v době od 14.00 do 16.00 hodin (vstup přes foyer u vrátnice).