Petr Franta se narodil 19. září 1948 v Praze. Studoval na Fakultě architektury Českého vysokého učení technického. Po promoci pracoval pět let v atelieru ETA (Pražský Ústav výstavby hlavního města Prahy), od roku 1977 žil v Montrealu v Kanadě, začátkem 90. let se vrátil do Prahy.

V kontextu první poválečné generace české architektury je považován za jednoho z nejvýraznějších průkopníků holistického přístupu k současné tvorbě, často propojené s historickými či duchovními kořeny.

Nedávné realizace s mezinárodním přesahem jako Český Institut Informatiky, Robotiky a Kybernetiky – CIIRC v Praze - Dejvicích, návrh umělecké instalace Letem světem s Václavem Havlem na Letišti Václava Havla v Praze, nová koncepce a realizace výstavních síní Španělské synagogy nebo smělá transformace Horního nádraží v Karlových Varech získaly řadu profesních, kulturních a nadnárodních ocenění.

Výstava navazuje na předchozí dílčí výstavy architektovy tvorby: zhodnocení jeho kanadské zkušenosti Na hraně/ On the Edge a Úhel pohledu / Ways of Seeing. Stejně jako tyto výstavy bude doprovázena ilustrovanou publikací s autorskými texty.

Další informace o autorovi i výstavě najdete zde.