Vyhlídková věž a stálá expozice je v Novoměstské radnici v zimě uzavřena, výstavy a akce však zde probíhají po celý rok. Aktuálně můžete zavítat na nevšední výstavu autorských objektů a maleb. Uvidíte díla dvou rozdílných autorů. Jedno mají ale společné - spojuje je podobný náhled na svět.

„V jejich životní i tvůrčí etapě nastal zlom, kdy přestávají řešit sami sebe a nahlížejí na principy fungování kosmu, přírody, duchovní i hmotné. Jejich lidský vývoj vstoupil do transpersonální etapy,“ uvedli organizátoři.

Yit Kampak

Umělkyně se záhadným jménem Yit Kampak je absolventkou Akademie výtvarných umění v Praze - studia klasické malby Zdeňka Berana a studia Michaela Rittsteina. 11 let žila a tvořila v Indonésii.  

Specializuje se konkrétně na využití kreativních technik jako je olejomalba, malba akrylem a akvarelem, „performance art“, fotografie a kombinovaná média. Používá řeč symbolů, které se vyskytují napříč kulturami.

Spoluprací s generačně mladším kolegou Danielem Jirkovskim nachází elixír mládí.

Daniel Jirkovski

Mladý umělec a šperkař Daniel Jirkovski pro změnu nalézá se zkušenou kolegyní kámen mudrců. Aktuálně studuje a tvoří na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v ateliéru design kovu a šperku pod vedením doc. M.A. Petra Vogela. Na výstavě budete mít možnost sledovat, jak upustil od klasického pojetí definice šperku a jeho objekty dostávají konceptuální rovinu.

Po výstavě na kávu...

A pokud vám ještě zbyde čas, můžete zavítat na nádvoří radnice na kávu a něco dobrého do Café Neustadt. Provozovatelem je kavárník Ondřej Kobza, známý mimo jiné svým projektem Piána na ulici. V kavárně se navíc pořádají zajímavé akce.