„Sedmička“ je významná umělecká a kreativní čtvrť hlavního města. Je zde vysoká koncentrace všech možných kulturních institucí, které během posledního dubnového víkendu nabídnou zajímavý a bohatý program.

A v letošním roce na to budete mít i více času, festival je totiž nově rozšířen z jednoho dne rovnou na tři dny - potrvá od pátku 26. do neděle 28. dubna.

Art District 7

Bude to jedinečná příležitost prozkoumat a zjistit, co se pod označením Art District 7 skutečně skrývá. Pokud totiž některá část hlavního města může nést tento přívlastek, je to právě sedmička.

Po tři dny mohou návštěvníci nahlédnout do kuchyně desítek kulturních organizací na sedmičce a poznat něco z jejich receptů, které Praze 7 dávají příchuť jedinečné kulturní čtvrti. Akce Máme otevřeno nepřináší jen volný vstup do galerií, divadel a ateliérů. Je to příležitost zažít Art District 7, jak jej neznáte," sdělila k festivalu místostarostka Prahy 7 Hana Třeštíková.

Slavnostní zahájení

Zahájení kulturního víkendu se uskuteční v pátek 26. dubna od 19:00 hodin v Hale 17 v Pražské tržnici, a to vernisáží velké skupinové výstavy Just Kids, kterou realizuje pořádající The Chemistry Gallery. A najdete zde také informační centrum neboli Infopoint, kde si můžete vyzvednout souhrnný program celého víkendu, včetně mapky míst pro orientaci.

Nespočet možností

Galerie, divadla, ateliéry, umělecké dílny, design story a showroomy, komunitní centra, kreativní huby. Zkrátka tři dny, desítky míst, speciální programy a vstupy zdarma! Využijte prodloužených otevíracích dob a nasajte přátelskou sousedskou atmosféru.