Werichova vila, Komunitní centrum Kampa, Skautský institut v Rybárně, Městská policie Praha na Kampě, Lužický seminář, Juditina věž, Malostranské gymnázium, Klub Šatlava, Konzervatoř a střední škola, Malostranská beseda, dánské a irské velvyslanectví či Italský kulturní institut. Noc literatury propojí dvacet čtecích míst Malé Strany a Kampy.

Na všech místech se čte vždy současně, a to v 15minutových intervalech. Každou hodinu zazní na každém místě stejná ukázka dvakrát. Diváci si sami podle mapky volí místa a čtení, která navštíví. Mapku i brožuru je možné si stáhnout na webových stránkách.

Na několika místech bude čtení tlumočeno do českého znakového jazyka. Neslyšící návštěvníci mohou během akce využít speciální trasu a slyšící návštěvníci minikurzy znakového jazyka.

V rámci Noci literatury 2022 v Praze se můžete těšit i na doprovodný program. Mimo jiné si budete moci poslechnout ŽIVOU KNIHU v Café Club Míšeňská, která vám přiblíží autentické příběhy vyprávěné lidmi se zkušeností s duševním onemocněním.

Cílem Noci literatury je zvýšit zájem veřejnosti o současnou evropskou literaturu a její myšlenkové a tvůrčí proudy. Rovněž poukazuje na význam multilingvismu a překladů z velkých i malých jazyků. Projekt pořádají Česká centra od roku 2006. V roce 2013 se k němu připojil také Svaz knihovníků a informačních pracovníků (SKIP) a počet měst zapojených do projektu každým rokem stoupá.