Losers Cirque Company je produkčním projektem společnosti United Arts Petra Horníčka a Zdeňka Moravce. Jejich tým herců, tanečníků a akrobatů vždy přizve ke spolupráci další etablované umělce z různých oborů, a tak vzniknou jedinečné projekty, které mají ambici obstát v konkurenci se zahraničními produkcemi. V létě je potkáte třeba v Anežském klášteře.

Temné téma s humorem

Odehrají tu hned dvě představení ze svého repertoáru. 9. července to bude Kolaps, který měl premiéru na festivalu Letní Letná v roce 2017. Herecká, taneční a akrobatická inscenace propojuje typický „loserovský“ humor s vrcholnou akrobacií a audiovizuální scénou tvořenou studiem Hyperbinary. Nejde tak o žádné temné, apokalyptické poselství o konci civilizace. Velkou předností inscenace o lidském životě od kolébky po rakev je nejen pohybová a akrobatická dokonalost, ale také jemný humor, hra se světly nebo strhující živá hudba.

Racci létají na trampolínách

Kromě Kolapsu v zahradách ožije i tanečně-akrobatická inscenace Vzduchem, která vznikla na motivy kultovní knihy Richarda Bacha Jonathan Livingston Racek. Vypráví příběh o rackovi, který díky vášni pro let překonal své hranice, a tím inspiroval další racky v hejnu. A protože tanečníkům nebyla křídla dopřána, létají vzduchem na trampolínách – za doprovodu cimbálu jde o opravdu magickou podívanou.

Obě představení se uskuteční v zahradách Kláštera sv. Anežky České v rámci letního programu Anežka LIVE.

 

  • Více na stránkách akce