Největší site-specific festival současného tance je na české scéně již od roku 2009. Je také prvním outdoorovým tanečním projektem a jednou z mála akcí, která dlouhodobě a naprosto jedinečně pracuje s publikem.

Family friendly festival

Díky KoresponDance můžete rovněž nalézt různé dílny a workshopy, a to i pro děti. „Festival KoresponDance v sobě propojuje pohybové i myšlenkové trendy zemí tří kontinentů. Podporuje komunitní projekty, zapojuje místní občany a svou poetikou vyjadřuje přátelský a otevřený postoj k mezioborové a transkontinentální spolupráci. Nepopiratelně oslovuje profesionální tanečníky z celého světa, nadšence i náhodné kolemjdoucí. Jednoduše se zde snoubí prestiž účinkujících se skoro až domáckou atmosférou," popisují KoresponDance organizátoři.

Pražský program

V Praze tento svátek tance odstartuje workshopem House Dance ve Studiu ALTA. Rakouské tanečnice Farah Deen a Olivia Mitterhuemer vás provedou základy tohoto tance v kombinaci s improvizačními technikami a freestyle koncepty. Na závěr pak vznikne krátká společná choreografie.

Vítáni jsou začátečníci i pokročilí tanečníci. Workshop je zdarma, jen je potřeba si rezervovat místo.

Jeden performer, jedny bicí

Pitch bude pro změnu představení, ve kterém nečekejte pouze hraní na hudební nástroj. Pohybové divadlo Jana Bárty upoutá v Invalidovně vaši pozornost a zaplní otevřený prostor téměř slyšitelně rezonující energií.

Na nic nečekejte a přijďte se podívat nebo se i zapojit, bude to taneční jízda!