Umělecký spolek Run OpeRun slaví své pětileté působení na české operní scéně pražskou premiérou známé Rusalky. A bude se hrát přímo u kyvadla, které udává tempo hlavního města.

Open air opera is the new black

Skupina profesionálních umělců, kterou spojuje hlavně nadšení pro operu, rozšiřuje i tento pro někoho možná ne příliš populární hudební žánr mezi lidi do jejich běžného života.

Snaží se opakovaně dokazovat, že opera není jen produktem velkých scén. Podle nich se na jednom místě může sejít jak milovník techna, vážné hudby, ekologie, moderních technologií, tak tradice i inovace.

Dělají to zkrátka trošku jinak. Nebojí se žádných témat a často zajdou za hranu. Hrají také na místech, kde byste to opravdu nečekali, například na OC Kotva nebo zrovna aktuálně na Stalinovi.

Atmosféra nabitá energií

„Nečekejte žádnou otřepanou pohádku, ale psychologický temný horor. Obludnost vodního světa a frivolnost toho lidského. Atmosféra nabitá energií, která vás přiměje nahlížet na celý příběh jinak,“ popisují svoje umění členové souboru.

Často romantizovanou Rusalku tak uvidíte v jiném světle. V příběhu čelí hlavní hrdinka kontrastu dnešního světa, který pro ni představuje velkou neznámou, ale i velké vzrušení.

Masakr zcela zdarma

„Jak už jste u nás jistě zvyklí, nebudeme si brát žádné servítky a představíme vám audiovizuální masakr,“ lákají hudebníci diváky na neobvyklé představení.

Navíc není potřeba žádných vstupenek, vezměte s sebou své přátele a kamarády. Když přijdete o něco dříve, stihnete si dát pivo, najdete dobré místo a naladíte se navíc na tu správnou vlnu s DJ session od Kurisutaru.

Přijďte se na Metronom obohatit, přijďte se pobavit a přijďte se zbavit předsudků!