Farma v jeskyni, která pracuje pod vedením slovenského režiséra Viliama Dočolomanského, není klasickým divadelním souborem. Jde spíše o komunitu anebo moderní laboratoř, kde performeři nacházejí „azyl“ a šanci kontinuálně pracovat na svém rozvoji.

Cílem Farmy je zkoumání nepohodlných témat současnosti. Soubor pracuje na jejich výzkumu nejen v ČR, ale i v dalších zemích, pracuje s vyloučenými komunitami, uprchlíky a dalšími skupinami. Na základě svých zkušeností pak tvoří emocionálně silná pohybová představení - setkání se skupinou pražských seniorů vedla ke vzniku inscenace Navždy spolu, intenzivní diskuse s uprchlíky v Londýně se zhmotnily v naléhavé scénické kompozici Útočiště.

60 měst, 3 kontinenty, řada cen

Během své existence se soubor představil ve více než 60 městech na třech kontinentech, hrál na slavných festivalech, jako je ten v Edinburghu a za své inscenace získal řadu prestižních mezinárodních ocenění, mezi nimi Fringe First Award, The European Prize for New Theatrical Realities pro režiséra Viliama Dočolomanského, Total Theatre Award, The Grand Prix Golden Laurel Wreath Award. Divadelníci ale mají na svém kontě i české ceny, jako je Hlavní cena Alfréda Radoka, festival Česká taneční platforma jim udělil cenu za nejlepší taneční inscenaci roku.

Nyní tento nejen v českém kontextu ojedinělý soubor pracuje na projektu pro Prahu. Uveden bude jen dvakrát a jmenuje se Noc ve městě.

Noc v DOXu

Odvážní návštěvníci stráví v Centru současného umění sedm hodin. Během nich se vydají na cestu labyrintem industriální architektury Centra DOX, uvidí tři výjimečná představení (Informátoři, Navždy spolu! a Útočiště) na pomezí žánrů pohybového divadla, videa a dokumentu. Připraven je také koncert anebo piknik na střeše, večeře při svíčkách i noční posezení pod vzducholodí.

Projekt tedy spojuje unikátní architekturu Centra, divadlo a společenské setkání. Diváci se podívají do míst, která v běžném provozu Centra nenavštíví, DOX jim nabídne nová zákoutí a nové pohledy.