The Tap Tap je kapela složená převážně ze studentů a absolventů škol Jedličkova ústavu v Praze. V roce 1998 ji v Domově mládeže Tap založil Šimon Ornest původně jako zájmový kroužek. Nyní mají za více než deset let práce za sebou stovky koncertů a festivalů u nás i v zahraničí.

Na doprovodné nástroje v kapele hrají hostující profesionální hudebníci z řad hvězd domácí populární hudby. Také orchestru umožňují hrát písně ze svého repertoáru nebo je přímo pro ně píšou. Jde například o Dana Bártu, Kamila Střihavku, Tomáše Hanáka, Ondřeje Hejmu nebo Xindla X.

Premiéra na Nové scéně

Premiéra Nefňuky se uskutečnila v roce 2016. Hra se zpěvy s celým názvem Nefňuka aneb podivuhodná dobrodružství Kristla Špána na souši i na moři vznikla podle knihy Jesus Betz francouzských autorů Freda Bernarda a Francoise Roca.

A o čem pojednává? Je to pozoruhodný příběh kluka, který se narodil bez rukou a bez nohou. Protože je ale chytrý, všechny trable překoná, najde životní lásku a stane se ředitelem vlastního cirkusu.

Loutky jako živé

„Kromě veselého příběhu, který baví děti i dospělé, si diváci užijí skvělé písničky s hudbou Jardy Svobody a texty Jiřího Ornesta. Nebudou chybět ani velké loutky, které rozpohybují členové kapely svými elektrickými vozíky přímo na jevišti,“ informovala za organizátory Zdena Selingerová.

Autorem scénáře je Jiří Ornest, který společně s Jakubem Macečkem hru i režíroval. Hudbu složil Jaroslav Svoboda z kapely Traband, scénu a loutky navrhnul Petr Matásek. Živou muziku a drobnější i větší role obstarali členové kapely The Tap Tap.

Světově unikátní představení

„Společně jsme divadelnímu světu představili profesionální představení, ve kterém jsou maximálně zapojeni herci a muzikanti s různými handicapy, včetně mě, protože jsem se narodil bez rukou a bez nohou. Čtyři elektrické vozíky členů Tap Tapu jsou využity jako motory k pohybům loutek a scénickým dějům. Právě způsob, kterým jsou kulisy a loutky rozpohybovány, je světově unikátní,“ láká k představení hlavní postava Kristl Špán allias Nefňuka.

Užijete si kulturní zážitek z pohodlí domova, podpoříte oblíbenou kapelu The Tap Tap a ještě se nabijete pozitivní energií a černým humorem.