Tato unikátní akce má svou tradici po celé Evropě a každoročně ji navštíví desítky tisíc lidí. Už od roku 2004 se návštěvníkům nabízí možnost prozkoumat kulturní dědictví naší metropole v tak trochu jiném světle a ojedinělé atmosféře.

V netradičním čase

Od sedmé hodiny večerní do jedné v noci letos otevře své dveře 70 objektů. A zapojená muzea nabídnou kromě nezvyklé noční prohlídky svých expozic i bohatý doprovodný program v podobě koncertů, divadelních i filmových představení, workshopů, výtvarných dílen, soutěží, přednášek, ochutnávek a dalších speciálních akcí.

Všichni si určitě přijdou na své. Ať už vás zajímá výtvarné umění, technika, fyzika, architektura, květiny, knihy, či historie, nebo hudba.

Večerní dobrodružství pro nejmenší

Nezapomíná se ani na ty nejmenší. Na děti čeká v mnoha institucích zábavný doprovodný program. Například v Muzeu Antonína Dvořáka se chystá tvořivá dílna inspirovaná přírodou v zahradě. Oblíbený sliz a pro maminku třeba koupelovou bombu si s dětmi vyrobíte v Chemické dílně Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. V Muzeu Policie České republiky si zase s ratolestmi vyzkoušíte hry na rozvíjení postřehu a paměti.

V Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy děti pro změnu naučí levitovat jako Harry Potter a prozradí návod na neviditelnost a mnohé další triky.

Výběr bude opravdu bohatý. Připravte se proto na veliká dobrodružství, na které se jen tak nezapomene.