Jde zároveň o jednu z benefičních akcí pro projekt H.M.N.T., koná se v jedné neobvyklé kavárně, kterou najdete na Pankráci nedaleko budovy České televize.

Café Na půl cesty je kavárna vonící fair trade kávou s terasou, která přechází v park. Konají se zde různé kulturní akce od výstav po koncerty a divadlo. Zároveň zde probíhá pracovní trénink pro lidi se zkušeností s duševním onemocněním, který jim pomáhá zlepšit dovednosti jako je třeba organizace a plánování práce, soustředění, či komunikace. Kavárnu provozuje nezisková organizace Green Doors, mezi jejími podporovateli je i hlavní město Praha.

Běžný život v Iráku

Autorem fotografií je Kamil Kuběna. Byly pořízeny během humanitární expedice do kurdské části Iráku, kde fotograf zachytil světla i stíny místního života. Jeho analogové snímky umožní návštěvníkům nahlédnout do běžných životů lidí v exponovaném regionu.

Nejen fotografie

Součástí vernisáže, na které se návštěvníci seznámí s humanitárním projektem pomáhajícím nejen Kurdům v Iráku, vystoupí bravurní multiinstrumentalista zvaný Omnion (Tomáš Reindl), písničkářka Alen a v neposlední řadě Slum Poetry Tim Postovita - básník, pořadatel literárních večerů Újezdní básně, který také Irák navštívil.