Co je vlastně waldorfská škola? Alternativní výchovně vzdělávací program, který se liší od klasického vzdělávání. Tato škola vychází z pedagogických zásad rakouského filozofa Rudolfa Steinera, který založil první waldorfskou školu již v roce 1919.

Tak trochu jiná škola

Sama škola se charakterizuje jako ta, která chce člověka připravovat na život nejen znalostně, ale také rozvojem tvůrčích schopností a sociálních dovedností.

Žáci při výuce nepoužívají učebnice, je zde absence klasického známkování, praktikuje se brzká výuka cizích jazyků, klade se důraz na pracovní a řemeslné činnosti, nebo je zde pomalejší výuka čtení a psaní a mnoho dalšího.

Program festivalu

V nabitém celodenním programu vystoupí na pražském Vyšehradě 15. června nejen žáci mateřských, základních škol a lyceí, ale s nimi také jejich učitelé i rodiče, přátelé, hosté a všichni příznivci waldorfské pedagogiky.

Koncerty, divadla, umělecká vystoupení eurytmie (zvláštní způsob rytmického tance, spojeného s prvky řeči, který vymyslel Rudolf Steiner), ukázky výuky, přednášky, besedy, workshopy a dílny pro malé i velké. To a ještě mnohem více můžete vidět na dvou pódiích a v přilehlém parku letního Vyšehradu.

Těšit se můžete na loutkové divadlo, rytířskou slavnost, či pantomimické představení, na pódiích zazní velké množství koncertů.

Chybět nebude také velký jarmark rukodělných výrobků a spousta dobrot z kuchyně waldorfských rodičů.