Režiséra Jana Hřebejka asi není třeba příliš představovat, ale kdo je Vladivojna? Pod pseudonymem se skrývá zpěvačka, textařka, hudební skladatelka a výtvarnice, která se narodila 3. července 1983 v Ostravě. Křestní jméno Vladivojna má prý po otci, ostravském hasiči s kořeny v Rusku a příjmení La Chia si vypůjčila jako umělecké jméno od maminky, která má italské předky.

První kapelu umělkyně založila se svým kamarádem v devíti letech, v šestnácti hrála v kapele Kočičí číči, v roce 2002 založila kapelu Banana, která hrála před Marylin Mansonem, Scorpions, nebo Richardem Müllerem.

Sólová alba i kapela

V roce 2009 vydala Vladivojna své první sólové album Tajemství Lotopu s milostně lyrickými texty, violoncellem, akustickými kytarami a jemnou elektronikou, později kromě sólových desek koncertovala s kapelou Vladivojsko.

Jejím momentálně nejdůležitějším hudebním projektem je akustická sólová kapela 4Trio, kterou tvoří violloncelistka Terezie Kovalová, chansonová zpěvačka Sylvie Bee, bubeník Luboš Pavlík a nově také kytarista Petr Uvira.

Filmové spolupráce

V roce 2011 La Chia napsala hudbu k filmu Jana Hřebejka Nevinnost, za kterou byla nominovaná na Českého lva a Ceny české filmové kritiky. K filmu vyšel i stejnojmenný soundtrack. Pro režisérka Hřebejka, se kterým se potkají na pódiu La Fabriky, napsala i hudbu k seriálu HBO Až po uši a rovněž z něj vydala soundtrack. Od té doby skládá průběžně hudbu pro filmy, divadelní hry nebo audio knihy (např: Kafe a cigárko Marie Doležalové). V roce 2017 natočila hudbu pro snímek režisérky Marty Novákové 8 Hlav šílenství o básnířce Anně Barkovové.

O moderátorce

Jana Hřebejka a Vladivojnu La Chiu v La Fabrice představí Eva Turnová, muzikantka, která kdysi v kapele Plastic People of the Universe nahradila zesnulého Mejlu Hlavsu. Věnuje se ale také publicistice, její sloupky vycházely v Reflexu a vydala je i knižně.