Spousta hudebníků, mikrofony, reproduktory, magnetofony a volný pohyb diváků v prostoru - taková živá instalace. Tak by se velmi stručně dal charakterizovat ojedinělý koncert, který se odehraje ve Veletržním paláci. A kdo je vlastně Jérôme Noetinger a Pražský improvizační orchestr?

Pražský improvizační orchestr

Pražský improvizační orchestr svádí dohromady ty nejodvážnější a nejkreativnější umělce. Vznikl před sedmi lety jako skupina patnácti hudebníků. Do svých projektů zapojuje tanečníky, lightdesignery i vizuální umělce a to nejen od nás, ale i z celého světa.

Na jednom místě se tak spojují různorodé zkušenosti i nápady všech vystupujících. Zajímavé je, že nemají ustálený repertoár, pokaždé hrají něco trochu jiného, byť partitury se mohou opakovat.

Mistr zvuku

Na nadcházejícím koncertě doplní Pražský improvizační orchestr speciální host z Francie a společně ovládnou Malou dvoranu. Tím mistrem bude Jérôme Noetinger, skladatel a improvizátor hrající na elektroakustické přístroje. Po dlouhá léta působil jako ředitel neziskové organizace Metamkine, která se věnuje právě distribuci improvizované a elektroakustické hudby.

Na společném koncertě bude Noetinger vybavený deseti magnetofony. Každého hráče živě nasnímá a zmanipuluje jeho zvuk.

Dokážete si to vůbec představit? Bude to jistě nezapomenutelný zážitek!