Vše je připraveno a nahecováno: Praha bude centrem bitvy o plochodrážního lídra. A už takhle je to v průběžné tabulce řežba. 1. Tai Woffinden s Chrisem Holderem 39 bodů, 3. Greg Hancock 38 bodů, 4. Maciej Janowski 36 bodů.

„Právě poslední vítězství Janowskiho nám hodně pomohlo v zájmu polských diváků. Vloni tu trochu chyběli, ale letos mají větší zájem o pražský závod. Máme tak volných už jen necelých tisíc lístků,“ říkal předseda Petr Ondrašík.

V sobotu se tak chystá mezi světovými esy na pražské Markétě bitva o každý bod, do které se zapojí i Václav Milík. „Cítím se dobře. Udělal jsem i deset bodů v polské lize a vyhráli jsme. GP je specifický závod, tam už není lehká jízda, ale s těmi závodníky se setkávám i v Polsku. Psychika je uklidněná, půjdu do toho v pohodě,“ vypráví Milík.

Na vítězství bude podle něj opět útočit i letos Woffinden, který by tak dosáhl čtvrtého triumfu v řadě. „Na začátku sezony to tak nevypadalo, ale teď jak to dopasoval a dal do kupy, tak věřím, že by zase mohl vyhrát,“ řekl Milík. „Je to obrovský talent, umí většinou trefit tu nejrychlejší stopu. Já bych se rád dostal do semifinále,“ usmívá se český závodník.

Závodu se naopak nebude účastnit Jaroslaw Hampel, který se po zranění stále nedal do kupy a jeho místo zaujme náhradník Fredrik Lindgren. „Zájem o závod je vysoký, předpokládáme, že stadion bude vyprodaný a bude to jedna z nejvýznamnějších motoristických událostí v republice. Je to jubilejní ročník a snažíme se ho vyšperkovat,“ dodal Ondrašík.

Otevření stadionu pro diváky je v sobotu od 16.00, první jízda pak začíná od 19.00.