Jedním z klíčových momentů extraligového finále bylo první utkání. V něm Němec Carten Schoor porazil Ondřeje Uherku. Brněnský hráč držel přitom za stavu 2:1 mečbol. „Měl jsem položit základní kámen úspěchu našeho týmu, ale nevyšlo to. Ani už nevím, jak jsem mečbol prohrál,“ dodal Uherka. Další zápasy už tak vyrovnané nebyly, squashisti z Buldoků Praha porazili své soupeře pokaždé 3:0 na sety. 

Největší aplaus zaplněných tribun a teras nákupního střediska si vysloužil Grégory Gaultier v utkání týmových jedniček proti Rudolfu Rohrmüllerovi. Francouzský hráč divákům ukázal, proč v minulém roce vyhrál mistrovství světa. „Jeho pohyb je nejlepší na světě, Grégory je strašně dynamický a rychlý. Nejen, že všechno doběhne, ale zase se rychle vrátí. Dostat ho ze středu kurtu je prakticky nemožné,“ tvrdil Jan Koukal, který ve finále porazil Daniela Mekbiba. 

Gaultier divákům předvedl exhibiční prvky – občas zahrál o zadní stěnu kurtu, nebo podebral míč druhou stranou rakety. „Šel jsem hlavně získat bod pro náš tým. Bral jsem to jako tréninkový zápas, ale soupeř hrál dobře. V některých momentech mě překvapil. Nakonec jsem si zahrál velmi dobře,“ prohlásil Gaultier, který akci v Arkádách Pankrác pochválil. „Je to hlavně dobře pro český squash, že se finále pořádalo v obchodním centru. Vždycky to přitáhne pozornost mnoha lidí kolem. Navíc česká reprezentace udělala progres také tím, že se v letošním roce dostala na evropském šampionátu týmů mezi nejlepších osm.“ 

Extraligové finále navštívil také Petr Mrázek, hokejový brankář z Detroitu Red Wings. „Občas si jdu squash zahrát, je určitě dobrým doplňkovým sportem. Zašel jsem takés Honzou Koukalem, to ale musel vzít raketu do levé ruky,“ smál se Mrázek, kterému se akce v Arkádách Pankrác líbila. „Je to krásné, že mohou lidi vidět špičkový squash naživo. Moc mě to bavilo.“ 

PLAY-OFF EXTRALIGY, muži – finále (Arkády Pankrác):Buldoci Praha - Viktoria Brno Sportprofit 4:0. Grégory Gaultier (Fra.) - Rudolf Rohrmüller (Něm.) 3:0,  Petr Martin - Martin Švec 3:0, Carten Schoor (Něm.) - Ondřej Uherka 3:2, Jan Koukal – Daniel Mekbib 3:0.