Start sobotního závodu je v 11.00 hodin v prostoru areálu Veslařského klubu Smíchov. Soutěžními disciplínami jsou plavání, kánoe, kolo a střelba. V areálu bude probíhat od 12.00 do 20.00 hodin doprovodný program zaměřený na zviditelnění sportu pro lidi zdravotně postižené.

Druhou akcí, která se rovněž vztahuje ku Praze, bude 2. srpna start závodu Metrostav Handy cyklo maraton. Týmy – čtyř nebo osmičlenné – s jedním handicapovaným cyklistou musí projet asi 2222 kilometrů dlouhou trasu z Prahy do Bratislavy a zpět.

Na tiskové konferenci byla také představena prémie pro tým, který první dosáhne 700. kilometru závodu. Získá skleněné klenoty - korunu, jablko a žezlo připomínající letošní výročí 700 let od narození Karla IV.

Obě akce v rámci letošního titulu Evropské hlavní město sportu podpořilo hlavní město Praha, které také poskytlo pro konání tiskové konference reprezentační prostory Staroměstské radnice.

Podrobné informace k ČEZ Handy kvadriatlonu Praha 2016 jsou na stránkách: http://www.naprichandicapy.cz/iii.-praha a k Metrostav Handy cyklo maratonu na stránkách: http://www.naprichandicapy.cz/home-1-3.