Trasa, kterou týmy – čtyř nebo osmičlenné – s jedním handicapovaným cyklistou štafetově projíždějí, není přesně stanovena, je pouze potřeba projet danými průjezdními body a nechat si průjezd potvrdit v cyklopasu. Letos má tato jedinečná sportovně-benefiční akce, jejímž smyslem je ukázat, že nehandicapovaní a handicapovaní mohou společně tvořit jeden fungující tým, který má šanci obstát i v podmínkách extrémního závodu, dvacet devět průjezdních míst. Časový limit je 111 hodin, jede se non stop.

Metrostav Handy Cyklo Maraton 2016 zahrnula Praha, která je letos Evropským hlavním městem sportu, do svého programu prioritních akcí a primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová nad akcí převzala záštitu.

Hlavní město Praha také má v projektu svůj tým. Je složený ze zaměstnanců Odboru sportu a volného času Magistrátu hl. m. Prahy a významných osobností z oblasti cyklistiky jako je např. šestinásobný paralympionik a mistr světa v cyklistice handicapovaných Michal Stark a desetinásobný mistr světa v jízdě na vysokém kole nebo držitel několika světových rekordů Josef Zimovčák. V letošním roce tým svojí účastí podpoří činnost subjektů, které se zabývají pomocí sociálně či zdravotně znevýhodněným dětem.

Cíl letošního Metrostav Handy Cyklo Maratonu je v sobotu 6. srpna na Vítězném náměstí