Kromě závodu byl pro běžce i veřejnost připraven bohatý doprovodný program, kterému dominovala Policie ČR KŘP hl. města Prahy. Ukázky práce předvedly jednotlivé policejní týmy: prevence, policejní psovodi, jízdní policie, pyrotechnici, laserová střelnice, dopravní policie, kriminalistický technik nebo pohotovostní motorizovaná jednotka. „Závod je již desátý rok spojen s Krajským ředitelstvím policie Hl. m. Prahy a já jsem rád, že jsme dětem mohli předvést téměř všechny policejní složky. Kromě
podpory sportu, tak můžeme dětem z dětských domovů představit profesní vzory a nabídnout třeba i možnost práce a dalšího studia u policie", řekl ředitel kanceláře ředitele KŘP hl. m. Prahy, plk. Mgr. Stanislav Engelman.

Fandit dětem přišli i další z partnerů akce, Ing. Karel Knetl za firmu Yventech, který letos zapůjčila zdarma nadstandartní technické vybavení pro závod a za hlavní město Prahu Bc. Libor Hadrava. „Dětský domov cup je úžasný projekt děti z dětských domovů a jeho druhý díl navíc skvěle propojuje sport s prevencí", řekl radní hl. m. Prahy pro bezpečnost. Doprovodný program dětem letos také nabídl: soutěže na herních konzolích, žonglovací workshop a pletení copánků. Zazpíval Tomáš Janků, Luštěla a Hynek Tomm, který pokřtil své nové CD. Hip hop tancovala Michala Dvořáčková a proběhla autogramiáda zpěvačky Sharloty. Večerní program obstarala kapela Easy Never. Jako každý rok patřil závěr ohnivé show v podání Tribo Fuego s bubeníky.

Druhý díl turnaje Dětský domov cup se letos mimořádně vydařil i díky počasí, které nám přálo, ale největší radost nejspíš měli vítězové závodu. Na prvním místě se stejně jako vloni umístil dětský domov z Horního Slavkova. Druhé místo letos vybojovala Čeladná a bronz si odvezl tým z dětského domova v Krompachu.