Místo konání: Hala Královka, Nad Královskou oborou 51, Praha 7 - Letná
Termín konání: 28.9. - 01.10.2016

Prague Badminton open je turnaj, který je součástí okruhu Evropské badmintonové federace. Jedná se o turnaj úrovně International Challenge s dotací 17 000 dolarů. Každoročně se učástní turnaje na 300 hráčů z celého světa.

Turnaj bude probíhat v nejmodernější pražské hale, v níž se hraje badminton, Hala Královka pojme 2600 diváků, turnaje se hrají na 5 badmintonových kurtech, finálové zápasy se hrají na jednom kurtu.

Krom vlastního turnaje proběhne v sobotu exibice Petra Koukala, trojnásobného účastníka LOH, který se touto exibicí rozloučí s vrcholným badmintonem.

Historicky jde o největší mediální záštitu vůbec, turnaj bude podpořen ČT sport, na kterém proběhne v sobotu přímý přenos finálového utkání. Dále bude turnaj podpořen znělkami, edukativními videi, rozhovory ve sportovních pořadech, reportážemi,  soutěžemi v rádiích a v neposlední řadě přímím přenosem na území ČR a SK a to vše na České televizi, Radiožurnálu aj.  Tiskové zprávy pak budou posílány do všech médií. Dále bude vše prezentováno na webových stránkách turnaje www.mmbadminton.cz

Doprovodný program

V rámci sportovní akce proběhne Exhibice Petra Koukala, který se tímto rozloučí s vrcholným badmintonem. Přímo v hale se bude pool - dance , výstava obrazů aj.

Cíl akce

Pozvednout badminton v ČR na světovou úroveň, na adekvátní úrovni se postarat o hráče, motivovat mládež a studenty, představení Prahy, jako ideálního města pro sport.