Mimo „vážné“ závody se uskuteční i souboj rodičů, kteří s dětmi budou muset překonat trasu dlouhou cca 750 metrů – toto číslo není tento rok náhodné. Městská část Litovice slaví v roce 2016 750 let od svého vzniku.

Pro účastníky závodu bude připraveno občerstvení ve formě vody, džusu a ovoce. Fanoušci, podporovatelé či rodinní příslušníci si budou moci samozřejmě koupit pivo, nealko, ale i nějakou tu pochoutku. Po závodě budou moci všichni závodníci navštívit restauraci Fort Roxy, kde bude pro ně zdarma připraveno bohaté těstovinové a zeleninové občerstvení včetně neomezené konzumace nealko nápojů.

Hostivice RUN podporuje Občanské sdružení ANO, ANO, které se stará o sociálně handicapované děti. Z každého zaplaceného startovného poputuje sdružení 20 Kč.
Veškeré informace k pořádaným závodům Hostivice RUN a registraci naleznete na internetových stránkách www.hostivicerun.cz. Na registraci zbývá posledních pár dní.

Dobrovolníci

MKSH stejně jako minulý rok přichází s prosbou o organizační pomoc, neboť rozsah závodů to vyžaduje. Pokud byste se chtěli zúčastnit Hostivice RUN jako dobrovolník, či dobrovolnice, prosím pište na adresu michaela@mksh.cz. Jednalo by se zejména o podporu v rámci přípravy závodů, asistence na křižovatkách apod. Děkujeme mnohokrát.

Dopravní omezení

V souvislosti s konáním běžeckých závodů bude od dopoledních hodin částečně uzavřena ulice Litovická (od křižovatky s ulicí Sportovců směrem k Litovické tvrzi, dále silnice III/0056, III/0064 s křížením III/00513 a III/518, a poté ulice Hájecká. Pro residenty bude řízena doprava pomocí Sboru dobrovolných hasičů Hostivice a pracovníků MKSH.

A jedna novinka..

Za podpory partnera závodů Hostivice RUN společnosti Office Depot se podařilo dojednat účast skupiny handicapovaných sportovců z Nadace Leontinka. Ta vyrazí se svými traséry na pětikilometrovou trať. Z velké části půjde o běžce se zbytky zraku, které na trati budou doprovázet vybraní traséři na uvedený čas dle schopností sportovce.

Více informací k závodu najdete na www.hostivicerun.cz.