Praha město fotbalu. Tak se jmenuje projekt Pražského fotbalového svazu, který tento rok je pořádán za podpory magistrátu hlavního města Prahy a spadá do projektů – Praha evropské hlavní město sportu 2016.

„Účast fotbalu na pražských rodinných festivalech se stala již naší tradicí a tento rok jsme připravili opět několik novinek. Kromě fotbalového vyžití, důležitých rad, kde a kdy s fotbalem začít jsme účastníkům akce Čarodějnice na Ladronce přinesli speciální fotokoutek, fotbalový kulečník či soutěž o fotbalové vybavení, která se bude prolínat všemi festivaly, kterých se PFS zúčastní,“ řekl k aktivitě PFS, marketingový manažer, Jan Gruber.

Praha přináší rodičům a jejich dětem mnoho možností vyžití. Právě rodinné akce podobné Čarodějnicím na Ladronce přinášejí různé druhy náplně volnočasových aktivit na jedno místo a je tak jednodušší se mezi nimi zorientovat a vybrat si.

Pražský fotbalový svaz nezůstává pozadu a takových akcí se aktivně účastní. Mimo prezentaci svých projektů spojených s mládeží, jako je „Dětský fotbalový pohár" či „Neberte nám naši hru", se soustředil zejména na projekt „Můj první klub", jež má za cíl právě rodičům přinést všechny podstatné informace o fotbalových náborech v Praze.

„Máme syna v předškolním věku a dnes nás překvapil, jak celý den na Ladronce běhá s ostatními dětmi za míčem. Hodně ho to baví. Asi jej přihlásíme na nějaké tréninky,“ sdělila své dojmy paní Lenka, které promo team PFS sdělil informace o nejbližším klubu k jejich bydliště, o Bílé Hoře.

Pro Pražský fotbalový svaz se nejedná o poslední akci tohoto druhu, v dalších měsících najdete stanoviště PFS také na akcích zvaných RatolestFest či na Kašpárkohraní. Například na náplavce Rašínova nábřeží se můžete těšit na speciální fotbalové hřiště a na turnaj Neberte nám naši hru pražských přípravkových týmů. Těšíme se na vás 28. května. Fotbal nás baví!