Český Jógový Sport Šampionát se dle ověřeného vzoru opět uskutečnil přímo mezi širokou veřejností. Pohnutkou k tomu, pořádat šampionát na veřejném místě kroku je obrovský ohlas, který Český Jóga Sport Šampionát v minulých letech vzbudil, ale především je stále větší zájem veřejnosti o tento sport a duchovní odvětví. Ústřední myšlenkou celého jógového dne je, představit veřejnosti jógu jako kvalitní, zdraví a mysli prospěšný sport a následně pak cílenou a vzrůstající zájem proměnit v kvalifikování jógy jako sportovní olympijské disciplíny.

Za tímto účelem již Český sportovní klub jógy každoročně pořádá mnoho osvětových akcí, z kterých je Šampionát tou nejvýznamnější.

Návštěvníci během téměř 3 hodinového šampionátního programu mohli shlédnout jógu té nejvyšší úrovně a zlatým hřeben byla prezentace jógového umění v podání několikanásobné mistryní ČR a světové vicemistryně Anny Čadkové a evropské šampionky 2015 Almanii Colombo.

Českým šampionem pro rok 2016 v kategorii mužů se stal Pavel Namyslo a v kategorii žen se jí stala Sylva Jedličková, kteří si svým vítězstvím zároveň zajistili účast na světovém šampionátu v USA.