Nestává se často, že by italské týmy v tak hojné míře vyrazily za hranice své vlasti, a na hřištích v Praze 8 diváci uvidí hned 4 týmy z Itálie! Přijedou rovněž 2 týmy z Holandska a 1 americko-německý výběr ze Stuttgartu. K nim se přidá 5 domácích celků, z toho 3 extraligové a 2 zástupci pořádajícího klubu.

„Z Itálie k nám zavítají celky z tradičních a silných klubů, stejně tak z Holandska. Německý tým Stuttgart Select bude mít v sestavě dcery amerických vojáků z místní základny a je jen škoda, že se na poslední chvíli odhlásily další Američanky v německých dresech USSSA European Jr. Pride,“přibližuje nebývalou zahraniční konkurenci ředitelka turnaje Eva Rendlová. Zahraniční účastníci se mohou těšit i na bohatý doprovodný program. „Připravili jsme pro ně slavnostní otevírací i závěrečný ceremoniál, což je v českých podmínkách v této kategorii nezvyklá záležitost. A těšit se mohou také na oblíbený fotokoutek i sobotní barbecue, na které pohoštění připravily naše hráčky a jejich rodiče. Jde nám především o to, aby se děvčata navzájem seznámila a turnaj si užila,“ přibližuje hlavní myšlenku celé akce Rendlová.

Účastníci turnaje Joudrs Cup U17 2016:

  • Itálie - týmy Softball Stars Staranzano/Ronchi, A. S. D. SARONNO SOFTBALL, ASD Softball Club Castionese a Bollate Softball 1969,
  • Holandsko - týmy Tex Town Tigers a Red Mosquitos Amsterdam,
  • Německo - družstvo Stuttgart Select,
  • Česká republika - týmy Trutnov HSM, Eagles Praha, Tempo Titans, Joudrs Praha A a Joudrs Praha B.

Turnaj začíná v pátek 26. srpna 2016 v 11:00 hodin a hrát se bude po všechny dny na obou hřištích v softbalovém areálu při ZŠ Dolákova v Praze 8 - Bohnicích.

Kompletní rozpis turnaje najdete na webu pořádajícího klubu www.joudrs.cz .