Ve středu ráno nás trochu překvapilo nevlídné počasí, ale ani Dánská ani Chorvatská výprava se nezalekla a pod příslibem lepšího počasí v následujících dnech začala trénovat. Turnaji totiž předcházel dvoudenní kemp pod vedení zkušeného trenéra Kevina Stockforda z Nového Zélandu, který ale působí u britské a dánské reprezentace. Ve čtvrtek již nad Prahou vysvitlo slunce a do sobotního večera vládlo překrásné počasí.

Čtvrtečního kempu se kromě jiných zúčastnil Patrik Kolkus - reprezentant a hráč Spectra Praha, který nadšeným účastníkům předával své zkušenosti a i když se měl zdržet jen dvě hodiny, atmosféra jej tak pohltila, že zůstal až do odpoledních hodin. Ke kempu se ve čtvrtek připojila i výprava z Izraele, kterou doprovodil trenér Corey Vyner, který je původem Kanaďan.

V pátečním dopoledni týmy vyrazili trochu zrelaxovat. Dánská a Izraelská skupina šla po stopách Karla IV. do centra Prahy, hráči a trenéři Chorvatského klubu Span zavítali pod kopec do ZOO.

Zrelaxovaní účastníci kempu dorazili zpět na Joudrs okolo 14:00 a to už byl nejvyšší čas na to se připravit na Turnaj. Kadetské osazenstvo jsme dopravili na SaBaT, kde se odehrála páteční část U16 programu. Na SaBaT dorazila i výprava ze Švédska, konkrétně tým Karslkoga Bats, který je několikanásobným mistrem Švédska v baseballu a který zatoužil si zahrát svého menšího, ale o to svižnějšího kolegu. Bats dodali i tým do U13, takže obě kategorie měly hned 3 týmy ze zahraničí. Skupiny byly rozehrány, některé zápasy byly jednoznačné, některé se lámaly až v posledních směnách, n é-li v tie-breaku. Nejdůležitější ale bylo, že si všichni turnaj užili a že všichni zúčastnění přislíbili i účinkování v příštím ročníku.

Více informací se dočtete ZDE.