Mistrovství se uskuteční v Nákupním centru Metropole Zličín, kde bude postavena 12 m vysoká a 6 m široká umělá stěna s převislostí 4 m tak, aby z ochozu food courtu měli návštěvníci výhled přímo na nejzajímavější části závodních cest.

Soutěžní lezení zažívá v posledních letech bouřlivý rozvoj, který vyvrcholil zařazením lezení na pořad Letních olympijských her v Tokiu v roce 2020. Čeští reprezentanti patří dlouhodobě ke světové špičce, Adam Ondra obhájil v Paříži titul mistra světa v této disciplíně. V průběhu Mistrovství budou mít návštěvníci jedinečnou šanci vidět „v akci“ uchazeče o olympijské medaile.

„Lezení považuji za krásný a v České republice tradiční sport, který se zde hojně provozuje i na rekreační úrovni. Navíc máme v osobě Adama Ondry reprezentanta té nejvyšší světové kvality. Chci na Mistrovství republiky pozvat všechny fanoušky a zejména děti, začínající lezkyně a lezce, aby se mohli inspirovat od těch nejlepších," řekl náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek.