Kombinace podniku ITF žen s dotací 75 tisíc dolarů a mužského ATP Challengeru je divácky atraktivní, tím spíš, když ani tentokrát nebudou chybět zajímavá jména. Spolufavoritkou turnaje žen s devíti hráčkami z Top 100 bude fedcupová reprezentantka Denisa Allertová, před odletem na olympiádu by se měly objevit i grandslamové šampionky v deblu Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková. Challenger přilákal řadu výtečných antukářů v čele se Zeballosem, Dutrou Silvou či Giraldem, ale také hráče Top 50 světového žebříčku a vítěze čtyř podniků ATP Tour Slováka Kližana.

Allertová došla loni do finále a na Štvanici se těší. „Doma hraju ráda, každá šance je fajn; můžu se ukázat fanouškům, přijdou mě povzbudit kamarádi...,“ říká pražská rodačka. Zajímavou postavou turnaje by měla být Turkyně Buyukakcayová, která letos vyhrála premiérový titul WTA v Istanbulu, a také Rumunka Cirsteaová, bývalá členka elitní třicítky. „Startovní pole je velmi silné a kvalitou odpovídá turnaji WTA. Těším se, že od prvního kola budou k vidění atraktivní souboje,“ konstatuje spokojeně ředitel dámského podniku Tomáš Petera.

V Challengeru se představí tři hráči z elitní stovky žebříčku v čele se Slovákem Kližanem, který požádal o volnou kartu. „Pro fanoušky je to skvělá zpráva, teoreticky by se mohlo opakovat finále z roku 2012, kdy Zeballos po obrovském boji Kližana udolal v tie-breaku třetího setu,“ připomíná ředitel turnaje mužů Vladislav Šavrda. Mezi favority budou jistě patřit i výteční antukáři Zeballos, Dutra Silva (loňský vítěz) a Giraldo. „Je to silná sestava. Vždyť Giraldo byl před dvěma roky na 28. pozici světového žebříčku a Kližan loni 24. na světě. Teď se chce po zranění vrátit do špičky,“ dodává Vladislav Šavrda.

Vstup do areálu bude po celý týden dvojturnaje zdarma. Na své si přijdou i nejmenší, kurt číslo 9 bude vyhrazen jen a jen jim a čeká je několik atrakcí a soutěží.