„O jeho prvenství rozhodla výhra nad favorizovaným ruským velmistrem Gavrilovem v posledním kole. K zisku normy mezinárodního mistra mu chyběla troška štěstí – potřeboval mít mezi soupeři ještě jedno velmistra nebo mezinárodního mistra,“ uvedl ředitel seriálu Czech Tour Jan Mazuch.

Normu mezinárodního mistra se naopak podařilo splnit dalšímu českému hráči Jakubu Půlpánovi, který se ziskem 6,5 bodu obsadil 7. místo a také Indovi, který skončil se stejným bodovým ziskem na 5. místě. O druhou příčku se 7 body rozdělili již zmiňovaný Gavrilov, německý šachista s českým jménem Malek a další český šachista Šuráň.

V turnaji B zvítězil suverénně favorizovaný Řek Rigopoulos-Tsigkos se 7,5 body. Z našich hráčů byl nejlepší Plášek na 7. místě.

Turnaje se zúčastnilo rekordních 239 hráčů ze 36 zemí. Nechyběli hráči z pro nás exotických zemí – Indie (16 účastníků), Jižní Afriky, Egypta, Alžírska, Singapuru, Mongolska, Kanady a USA.

Akce se konala za finanční podpory hlavního města Prahy a městské části Praha 8.

Podrobné konečné výsledky, vybrané partie a fotografie jsou k dispozici na adrese http://czechtour.net/cz/open-letni-praha/vysledky-a-partie/.