Získala titul na turnaji J&T Banka Prague Open. A to přesto, že tady poslední dva roky skončila v prvním kole a do pražského turnaje nevyhrála letos ani zápas. Samanthu Stosurovou porazila ve finále 3:6, 6:1, 6:4.

"Po prvním prohraném setu v prvním kole mi bylo ouvej. Říkala jsem si: To snad už ne," popisuje Šafářové. "Ale teď jsem hrozně šťastná. I slzičky byly." 

Šafářové nezačala finále dobře. Ztratila hned své úvodní podání, dělala spoustu chyb a první set prohrála. "Samantha hrála moc dobře a já se pomalu rozjížděla," řekla pak.

Bylo vidět, že obě soupeřky mají antuku rády. Však byly obě ve finále Roland Garros. Nabitému hledišti předváděly skvělý tenis a Šafářová se s každou minutou lepšila. Hlavně výborně podávala, což předvedla na konci. Zápas zakončila dvěma esy! Celkově jich dala čtrnáct!

Přitom v posledním gamu na ni dopadla nervozita. Vedla 30:0, pak soupeřka dorovnala na 30:30 a Šafářové dokonce před dalším podáním vyklouzl z ruky míček. "Byla jsem opravdu hodně nervózní, ale servis mě podržel." Co ji ještě podrželo, byli diváci. "Byli fantastičtí a určitě mají na mém titulu velký podíl. Strašně moc bych jim chtěla poděkovat."

Poklonu si vysloužila vítězka i od Stosurové. "Lucka tady hrála celý týden výborně. Doufám, že je nemoc za ní a že bude moci zase hrát." Na kurtu převzala Šafářová trofej a šek na 111 tisíc dolarů. A v jednom se obě finalistky shodly: "Rády přijedeme zase za rok!" V dobré náladě odjíždí z Prahy i turnajová supervizorka Kerrilyn Cramerová. "Loni byl zdejší turnaj fantastický. A myslím, že se letos povedlo téměř nemožné. Totiž tu loňskou úroveň překonat."

Spokojená byla i ředitelka turnaje Petra Černošková. "Přála jsem si jednu Češku ve finále, což vyšlo. Lucce titul po nemoci strašně moc přeju. A jestli bych někomu chtěla poděkovat, tak to jsou diváci. Byli celý týden fantastičtí. Už teď vymýšlíme, co příští rok."