V úterý 23. února 2016 se ve Společenském sále pražského Kongresového centra uskuteční exhibiční utkání ve snookeru mezi Mistrem světa Stuartem Binghamem a jeho vyzyvatelem, Mistrem Evropy Michaelem Wildem. Souboj pod názvem Prague Snooker Champions bude zahájen v 19:00. Po jeho skončení, přibližně ve 21:00, proběhne autogramiáda s oběma hráči.

Stuart Bingham (* 1976) je anglický profesionální hráč snookeru a úřadující mistr světa. Ještě jako amatér v roce 1996 IBSF vyhrál World Snooker Championship. V sezóně 2006/2007 pronikl mezi 32 nejlepších hráčů a v sezóně 2011/2012 se dostal do světové 16. Svůj první bodovaný titul získal na Australian Goldfields Open v roce 2011, druhý na Shanghai Masters v roce 2014. Letos v květnu se stal mistrem světa.

Michael Wild (* 1981) je anglický hráč snookeru, který právě prožívá svou druhou sezónu mezi profesionály. Ta první proběhla v letech 2003/2004 a od té doby se pravidelně objevoval v amatérských soutěžích ve snaze opět se kvalifikovat na profi úroveň. Letošní profesionální sezóna mu vynesla nečekaný titul evropského šampióna, který získal v kurzu 1 : 50 právě v Praze, kde se v červnu uskutečnilo historicky první Mistrovství Evropy ve snookeru v České republice.

Pořadatelem Prague Snooker Champions je Český snooker, který byl rovněž organizátorem výše zmíněného prvního Mistrovství Evropy ve snookeru konaného v České republice. Vítězem se stal právě Michael Wild, jemuž ve velkém finále podlehl Velšan Jamie Rhys Clark 4-7. Utkání Bingam – Wild je jedinečnou příležitostí vidět v akci dva aktuální držitele profesionálních snookerových mistrovských titulů. Vysoce prestižní duel slibuje napínavou podívanou, ve které oba šampióni naplno předvedou své umění. Kapacita sálu je 800 míst s možností jejího dalšího navýšení. Prodej vstupenek zajišťuje Ticketpro.

Praha hostí duel letošních snookerových mistrů