Vzhledem k tomu, že v Praze ještě pořádně nesněžilo, natáčel se klip ve SkiResortu Černá hora PEC. Natočené záběry byly pak postprodukcí „namontovány“ k pražským panoramatům. V klipu vystupují mimo jiné reprezentant České republiky ve snowboardcrossu David Bakeš, lyžaři Tereza Votavová a Šimon Bartík nebo parkourista Daniel Samek. Hudbu opět dodala skupina Portless. Natáčení klipu, který bude v prosinci promítán v letadlech společnosti ČSA, trvalo celkem pět dní.

Se samotným titulem Evropské hlavní město sportu 2016 se Praha rozloučí ve velkém stylu. Od 3. prosince do 1. ledna bude malým i velkým na Letenské pláni k dispozici ledová plocha zdarma. Kluziště z přírodního ledu má rozměry 40 x 20 m. To je pro představu velikost házenkářského nebo 2/3 standardního hokejového hřiště. K dispozici je i půjčovna bruslí.

„Praha sice není tradičním střediskem zimních sportů, ale myslím, že bychom byli až překvapeni, kolik zde žije nadšených lyžařů, běžkařů či bruslařů. Proto určitě stojí za to, zlepšovat v rámci rozumných mezí podmínky pro zimní sporty i v hlavním městě. Přeju všem, aby si kluziště na Letné během prosince parádně užili, bude to určitě skvělé zakončení roku, v němž byla Praha Evropským hlavním městem sportu," řekl náměstek pražské primátorky pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek.

První sobota, 3. prosince, bude patřit „Lední zimní olympiádě“, kterou bude moderovat bývalý akrobatický lyžař Aleš Valenta. Následující den, 4. prosince, si užijí celé rodiny při akci „Po čertech dobrá neděle“, oficiální zakončení titulu se bude konat 10. prosince za účasti předních sportovců. V další dny budou mít návštěvníci možnost zavzpomínat na české vítězství v Naganu přímo s hokejisty z tehdejšího zlatého týmu. Chybět nebude ani Silvestr na ledě a další akce. Program a více informací ke kluzišti je k dispozici zde.

Evropské hlavní město sportu je titul, kterým je každý rok oceněno jedno z evropských měst. Po vzoru Evropského hlavního města kultury jej od roku 2001 uděluje Asociace evropských měst sportu při Evropské unii (ACES; European Capital of Sport Association) městům z členských států EU s cílem podpořit rozvoj sportu v Evropě.