Je záležitostí každého města, jakou formu prezentace titulu Praha Evropské hlavní město zvolí. Například italský Turín představil i mnoho doprovodných akcí a výstav. „My se chceme soustředit nejen na sportovní nabídku pro veřejnost, ale i na zlepšení infrastruktury. Záměrem je vybudování nových sportovišť, ale i zkulturnění těch současných,“ řekl radní Jan Wolf.

I proto Praha v tomto roce chce investovat do pražského sportu daleko více peněz. V rozpočtu je plánováno téměř 500 milionů korun, z toho 80 milionů na projekt Praha Evropské hlavní město sportu 2016, které jsou určeny na podporu sportovních aktivit, ale navýšena je částka také na investice. „Sport a volný čas je jednou z priorit vedení města a k tomu jsme se snažili přizpůsobit i rozpočet. Soustředíme se na to, aby v rámci městské infrastruktury byl dostatek příležitostí ke sportovnímu vyžití pro všechny kategorie obyvatel, tedy od malých dětí s maminkami počínaje až po seniory a handicapované osoby,“ dodal radní Wolf.

Praha Evropské hlavní město sportu 2016 má za cíl zapojit do sportu, pohybových aktivit a aktivního životního stylu co nejvíce obyvatel na území hl. m. Prahy. „Věřím, že se nám podaří během celoročního projektu zapojit většinu Pražanů a ukázat Prahu jako město, kde se sportu daří, a že je plná sportovních nadšenců,“ uzavřel pražský radní Wolf s tím, že Praha má v tomto ohledu obrovský potenciál, neboť v současné době aktivně tráví volný čas 60 procent její populace.