25. září čekaly na všechny, kteří mají rádi pohyb a dobrou zábavu, připravené cyklotrasy vedoucí z různých míst po celé Praze a zakončené v branických ledárnách v areálu A-parku.

Den začal cyklojízdou

Více než tisícovka lidí se sjela na místo odpoledního festivalu na kolech společně s průvodci, kteří je na místo bezpečně dovedli. Vyjíždělo se z více než dvacítky míst po celé Praze. Trasy vedly po cestách, které jsou z velké části proznačené jako páteřní pražské cyklotrasy a v naprosté většině vedou po bezpečných cestách. Trasy jízd jsou každým rokem dlouhé od 5 do 20 kilometrů, a projíždějí atraktivními místy, z nichž nejkrásnější jsou Prokopské údolí, Modřanská rokle, Chuchelský háj nebo les v údolí Kunratického potoka.

Na pódiu se vystřídali mistři kola a hudební skupiny Program začal v 11 hodin krátkým přivítáním všech zúčastněných. Tradicí akce bylo společné zvonění na cyklistické zvonky. Velkým lákadlem programu byla cyklotrialová exhibice dvojnásobného mistra světa v biketrialu Josefa Dresslera, vyzkoušení jízdy na pumptracku pod vedení Michala Márošiho, koncert Richarda Tesaříka a další atrakce.

Testovací jízdy na elektrokolech i koloběžkách Děti i dospělí dostali příležitost vyzkoušet si také něco nového, ať už šlo o jízdu na elektrokole, řádění na pumptracku nebo otestování si fyzické kondice a zdravotního stavu. Pro děti byla přichystána soutěž na koloběžkách, všichni společně se pak vrhli do zkrášlování strohého betonového areálu branických ledáren.

Nachystán byl i další doprovodný program, v rámci něhož bylo možné otestovat nové modely jízdních kol značky Author, a to nejen kola silniční a horská, ale i fatbiky, dětská kola a čím dál populárnější elektrokola. Na své si přišli i nejmenší návštěvníci, pro které byl připraven skákací nafukovací hrad a klouzačka. Tipy na výlety i čerstvě vydané cyklomapy celé Prahy byly na místě pro každého zdarma, stejně jako bezplatný základní servis kol, který zajistil pražský Bajkazyl.

S historickými koly po lávkách Pražského okruhu Kdo si chtěl jízdu na kole jaksepatří užít, mohl se připojit ke spanilé jízdě historických bicyklů, kterou v rámci Pražského cyklozvonění uspořádal Veteran Bicycle Club ze Zbraslavi. Trasa v délce 16 kilometrů vedla po bezpečných cyklostezkách z Braníka až na Zbraslav.