Zázemí závodu poskytne Střelecký ostrov, kde bude start plavecké části, cyklistické depo i cíl závěrečného běhu. Zájemci z řad veřejnosti si mohou vyzkoušet závod pro začátečníky, pro děti je připraven dětský aquatlon. Hlavní město Praha je partnerem akce, která se řadí mezi nejvýznamnější v rámci letošního titu Prahy jako Evropského hlavního města sportu.

Tvrdý závod v srdci metropole

Závodu přidává na atraktivitě nejen jeho náročnost, ale i unikátní kulisy. Plavecká část se odehraje v bezprostřední blízkosti historického centra a samotné centrum metropole atleti opustí jen při cyklistické části.

Závodníci poplavou okolo Střeleckého ostrova a Žofína. Cyklistická trať hlavního závodu pak povede ze Střeleckého ostrova směrem na Jíloviště a zpět na Střelecký ostrov.  Běžecká trať je přichystána na trase Janáčkovo nábřeží - Palackého most – náplavka - Rašínovo nábřeží - Masarykovo nábřeží. Cílová páska se protne opět na Střeleckém ostrově,“ přibližuje organizační zajištění akce mluvčí Letňáku na Střeleckém ostrově Tomáš Kopečný.

Volná startovní čísla

Hlavní závod i doprovodná sportovní klání zajišťuje Česká triatlonová asociace, o.s. Závody Mini TriPrague i dětský aquatlon hlásí volné kapacity.

„Zveme všechny zájemce o triatlon. Přihláška k závodu musí být odeslána nejpozději ve čtvrtek odpoledne,“ říká ředitel závodu Tomáš Petr.

 

Podrobnosti pro závodníky a kompletní program naleznete na stránkách http://www.triprague.cz/