„Organizace velké mezinárodní akce se nikdy neobejde bez pomoci dobrovolníků, které rádi přivítáme v našich řadách na různých pozicích. Hledáme delegáty pro jednotlivé týmy, ale také dobrovolníky, kteří budou pomáhat při dopravě nebo při zajištění logistiky sportovních soutěží,” řekl Pavel Zbožínek, předseda organizačního výboru her. Celkem počítají organizátoři se zapojením více než stovky dobrovolníků. „V Praze nás čeká výjimečná sportovní událost a věříme, že najdeme dostatečný počet těch, kteří budou chtít přispět k jejímu dokonalému zajištění. Zejména pro studenty by dobrovolnické pozice mohly být lákavé – nejenom, že jim přinesou nové zkušenosti, ale působení v roli dobrovolníka je v současné době pozitivním bodem jakéhokoli životopisu.”

Potenciální zájemci o dobrovolnictví musí být starší než 15 let, pozitivem je znalost cizích jazyků (zejména angličtiny) a případné zkušenosti z jiných akcí. Organizační výbor mohou kontaktovat prostřednictvím e-mailové adresy dobrovolnici@prague2016.com.

Na Světových hrách handicapované mládeže se představí sportovci z více jak 30 zemí světa v pěti sportovních odvětvích - atletice, plavání, tenise, stolním tenise a šermu. Všechny disciplíny jsou pořádány dle platných paralympijských pravidel a Světové hry v Praze jsou pro zúčastněné sportovce jednou z posledních akcí, na níž můžou splnit limity pro start na paralympijských hrách v Riu de Janeiro 2016.

Světové hry tělesně handicapované mládeže (IWAS U23 World Games) jsou každoročně organizovány pod patronací International Wheelchair & Amputee Sports Federation/IWAS. Organizaci Světových her tělesně handicapované mládeže zajišťuje Nadační fond Emil, nezisková organizace pomáhající sportovat handicapovaným dětem a mladým lidem do 30 let. Hry podpořilo i hlavní město Praha v rámci letošního titulu Evropské hlavní město sportu.

Příloha: