Třídy, které se nabídku rozhodnou využít a v požadovaném termínu se zaregistrují, mohou v průběhu června zdarma navštívit expozice Síně slávy českého hokeje, zahrnující mj. profily největších hokejových legend, sbírku nejvýznamnějších trofejí, zlatých olympijských medailí, pohárů a medailí mistrů světa, součásti hokejové výstroje a další memorabilia, spojená s osobnostmi jako jsou Jaromír Jágr nebo Dominik Hašek, maketu hokejové kabiny a tribuny zimního stadiónu nebo – mezi dětmi nejoblíbenější – interaktivní instalace a dovednostní trenažéry, mezi nimiž nechybí virtuální kluziště, stiga hokej, překážková hokejová dráha, střelba na brankáře, přesnost přihrávky či vedení kotouče.

Po dobu projektu budou stálé expozice Síně slávy českého hokeje doplněny výstavou PRAŽSKÝ HOKEJ, věnovanou historii tohoto sportu v hlavním městě a informačními panely klubů, které se v hlavním městě výchově mládeže věnují (HC Hvězda Praha, HC Kobra Praha, HC Letci Letňany, HC Slavia Praha, HC Sparta Praha, HC Slavoj Zbraslav).

„Děti patří k nejnadšenějším fanouškům vůbec a nepochybuji, že návštěva Síně slávy se pro ně stane skutečným zážitkem. Ve vybraných dnech se navíc mohou těšit nejen na poháry, medaile nebo trenažéry, ale i na besedy a autogramiády známých hokejových osobností,“ uvedl v této souvislosti prezident ČSLH Tomáš Král. „Budeme pochopitelně rádi, když co nejvíce malých návštěvníků u hokeje zůstane a bude se mu aktivně věnovat.“

Cílem projektu PRAHA, HOKEJOVÉ MĚSTO, který bude probíhat ve dnech 1. až 30. 6. 2016 v Síni slávy českého hokeje ve zvýšeném přízemí Galerie Harfa, je podpora zájmu dětí a mládeže ve věku 4 – 15 let o sport, v tomto případě lední hokej, pohyb a zdravý životní styl. Návštěvy probíhají hromadně, většinou po třídách či jiných kolektivech, podmínkou je přechozí registrace a domluva s vedením Síně slávy na termínu prohlídky.