Nad Memoriálem Josefa Odložila, který patří mezi významné akce letošního roku, kdy je Praha nositelem titulu „Evropské hlavní město sportu“, převzala záštitu primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová.

V hlavním programu je 12 disciplin, z toho 4 ženské a 8 mužských. Vrcholem je již tradičně běh na 1 500m mužů, ve kterém Josef Odložil získal v roce 1964 stříbrnou medaili na olympiádě v Tokiu.

Memoriál Josefa Odložila je doplněn o závody nejlepších žáků ČR „O pohár primátora hlavního města Prahy“, které začínají již ve 13.20 hodin. Dále o národní závody „Dukla mítink“ se začátkem v 15.20 hodin, během kterého proběhne i tradiční závod veteránů v Odložilově disciplíně, v běhu na 1 500m.

V den závodů bude posílena autobusová linka č. 131 ze stanice metra Hradčanská do stanice Juliska.

Přijďte povzbudit atletické špičky i začátečníky, vstupenku zdarma obdržíte při vstupu nebo si ji můžete stáhnout na stránkách www.memorial-odlozil.cz. Součástí vstupenky je slosovatelný kupon, po jeho vyplnění a odevzdání na stadionu budete zařazeni do losování o tablety. Losování proběhne ve 20.00 hodin na stadionu.