Běžkaření ve Ski Parku Velká Chuchle je zdarma, lze si tady půjčit lyže, hůlky i boty. Podrobné informace na: http://www.skiparkchuchle.cz/o-skiparku .

Počasí posledních dnů umožnilo zprovoznit i některé skiareály ve Středočeském kraji:

V Monínci u Sedlce-Prčice mají 30 až 50 centimetrů sněhu, z asi 80 procent technického. Více informací: http://zima.moninec.cz/cs.

Šibeniční vrch nedaleko Mnichovic u Prahy nabízí dětský vlek „Mikeš“ s 50 centimetry technického sněhu a od 8. ledna by měla být v provozu i hlavní sjezdovka, rovněž s technickým sněhem. Informace o provozní době, cenách, atd. na http://www.sibenicnivrch.cz/rs/sportovni-areal/sibenicni-sjezdovka-lyzovani.html.

V Kvasejovicích na Příbramsku je lyžuje od 6. ledna, a to v dětském parku a na dlouhé turistické sjezdovce, sněhu je cca 50 centimetrů. Informace na: http://www.sibenicnivrch.cz/rs/sportovni-areal/sibenicni-sjezdovka-lyzovani.html.

Ski Areál Chotouň očekává o víkendu velký nápor lyžařů, protože je nejblíže u Prahy. Nabízí ale dobré podmínky pro lyžování i snowboarding i ve všední dny, otevřen je do 21 hodin. Potřebné informace jsou k dispozici na: http://www.vlekychotoun.cz/index.htm.