Návštěvníci se mohou seznámit s jejich historií i současností včetně nabídky pro malé a začínající hokejisty, a to mimo jiné ve vazbě na náborové aktivity, které pražské kluby připravují na léto a podzim 2016. Expozice tvoří ukázky trofejí, které kluby získaly, jejich historické a současné dresy, fotografie a další memorabilia.

Oficiální zahájení výstavy proběhne v Síni slávy českého hokeje v pondělí 6. června 2016 od 10:30 hodin. Spolu se zástupci Českého svazu ledního hokeje a pražských hokejových klubů se ho zúčastní děti z mateřských škol, zástupci Národního muzea, které na přípravě výstavy spolupracovalo, a členové Sklepáckých Sršňů, hokejového týmu Divadla Sklep, v čele s kapitánem Michalem Cabanem.

Výstava je součástí širšího projektu PRAHA, HOKEJOVÉ MĚSTO, připraveného Českým svazem ledního hokeje ve spolupráci s Magistrátem hlavního město Prahy v rámci grantového programu Praha Evropské hlavní město sportu 2016.

V rámci projektu mohou žáci pražských mateřských škol, základních škol a Domů dětí a mládeže v červnu ve všedcních dnech zdarma navštívit Síň slávy českého hokeje a prohlédnout si její expozice, zahrnující mimo jiné profily největších hokejových legend, sbírku nejvýznamnějších trofejí, zlatých olympijských medailí, pohárů a medailí mistrů světa, součásti hokejové výstroje a další předměty, spojené s osobnostmi jako Jaromír Jágr nebo Dominik Hašek, nebo – mezi dětmi nejoblíbenější – interaktivní instalace a dovednostní trenažéry, mezi nimiž nechybí virtuální kluziště, stiga hokej, překážková hokejová dráha, střelba na brankáře, přesnost přihrávky nebo vedení kotouče.