Program v neděli odstartoval opět ve 14 hodin, a to čtvrtfinálovými bitvami osmi top celků, které si postup vybojovaly v hracím dnu číslo jedna, tedy v sobotu. Čtvrtfinálovým sítem nakonec prošly týmy HDGhetto.TV/Ra Propertier z Lotyšska, česká ekipa Sokolíčci, ukrajinská družina TriKo a celek Crosshouse z Polska. Po jakých výsledcích a které soupeře tyto celky vyřadily?

Summary čtvrtfinálových zápasů:

  1. HDGhetto.TV/Ra Propertier (Lotyšsko) vs. HDGhetto.TV (Lotyšsko) 8:7
  2. Sokolíčci (ČR) vs. Grit & Grind (ČR) 12:5
  3. TriKo (Ukrajina) vs. Open Run Bouncewear (Nizozemsko) 7:5
  4. Leii de Romania (Rumunsko) vs. Crosshouse (Polsko) 2:6

Po skončení čtvrtfinálových bitev a před startem těch semifinálových se fans dočkali první dovednostní soutěže, smečařského klání Slam Dunk Battle for Europe. Díky svým pestrým kouskům, kterými zvedal přítomné ze sedadel, usedl na pomyslný smečařský trůn Karlis Apsitis z lotyšského družstva HDGhetto.TV/Ra Propertier.

Po „leteckých“ představeních se již na kurtu rozehrávaly semifinálové bitvy. V prvním klání na sebe narazil lotyšský a tuzemský celek, v tom druhém poté týmy z Ukrajiny a Polska. Jako první si postup do finále zajistili Sokolíčci, které v Zápase 2 následoval tým TriKo. Smutnými poraženými, které tak čekal boj o bronz, byly týmy HDGhetto.TV/Ra Propertier a Crosshouse.

Semifinálové zápasy v kostce:

  1. HDGhetto.TV/Ra Propertier (Lotyšsko) vs. Sokolíčci (ČR) 3:7
  2. TriKo (Ukrajina) vs. Crosshouse (Polsko) 10:6

Po semifinálových kláních se konala druhá dovednostní soutěž, 3pt Shootout for Europe. Z početné enklávy snajprů zpoza trojkového oblouku se nakonec díky sedmi trefám stal - stejně jako ve smečařské soutěži - vítězem zástupce lotyšského streetu, tentokrát to byl borec z druhého týmu tohoto pobaltského státu HDGhetto.TV Niks Saknitis.

Po soutěži v trojkobití už nadešel čas rozřešení, kdo z Prague International Streetball Cupu odjede jako zlatý, stříbrný, bronzový či „bramborový“ medailista. Zápas o třetí místo byl vypjatý až do úplného konce a ze zisku bronzových medailí i prize money v hodnotě 500 eur se nakonec díky výhře o jediný bod radoval lotyšský tým HDGhetto.TV/Ra Propertier.

Zápas o třetí místo:

  1. HDGhetto.TV/Ra Propertier (Lotyšsko) vs. Crosshouse (Polsko) 7:6

Finálový zápas, jenž znovu rámovala úžasná kulisa, nabídl skvělou podívanou, kdy se oba celky přetahovaly v průběhu zápasu o vedení a jeho rozřešení nakonec přišlo až v samém závěru. Díky závěrečnému koši s faulem a výhře o jediný bodík se tak mistry z Václaváku stali Sokolíčci. Ti si díky vítězství přišli na 2 000 „éček“, poražení finalisté z Ukrajiny na tisíc.

Finále:

  1. TriKo (Ukrajina) vs. Sokolíčci (ČR) 7:8

Velké poděkování patří partnerům Prague International Streetball Cupu 2016, kterými byly: hlavní město Praha, letošní nositel titulu Evropské hlavní město sportu, městská část Praha 1, Spalding, Precol – dodavatel sportovních povrchů, Rajec, OTS – stavba lešení, Sanex CZ s.r.o., Démos, Golls, Intedoor a AFP Spedition.

Zajímavosti z lůna i zákulisí letošního ročníku PIS Cupu – včetně rozhovorů – na webových i facebookových stránkách (https://www.facebook.com/Streetball-maniacz-181982071321/).