Představí se závodníci z 39 zemí a na startu bude 6 olympijských medailistů z Ria de Janeiro. Ve všech kategoriích se bude dohromady téměř 300 startujících vodních slalomářů. Jednou z největších hvězd i bude Australanka Jessica Foxová. Start si po M-ČR na Lipnu naplánoval i stříbrný kanoista z Ria Matej Beňuš ze Slovenska.

Atmosféru domácích závodů si již tradičně chválí a užívá stříbrný z londýnských her Vavřinec Hradilek i dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová. Na startu nebude chybět obhájce vítězství z Troje, bronzový olympionik Jiří Prskavec, desátá kajakářka z Ria Kateřina Kudějová, „bramborový“ kanoista Vítězslav Gebas, deblkánoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler (8. místo na OH 2016), nebo kanoistka Kateřina Hošková (zlatá z MS 2011 a stříbrná z MS 2015).

Kromě současných olympioniků se představí i medailisté z minulých Olympiád, jako jsou například legendární bratři Hochschornerové, dvojnásobná olympijská vítězka Elena Kaliská, nebo mistr Evropy 2015 v C1 Alexander Slafkovský a další.

„Světový pohár ve vodním slalomu v Praze bude nepochybně jedním z vrcholů roku 2016, kdy je Praha Evropským hlavním městem sportu. Diváci navíc uvidí v akci naše úspěšné reprezentanty včetně olympijského medailisty Jiřího Prskavce, kteří si zaslouží skvělou atmosféru a přivítání po návratu z Ria," řekl náměstek pražské primátorky pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek.

„Věříme, že si diváci opět najdou cestu do Troje a vytvoří pro závodníky neopakovatelnou atmosféru. Tím jsme ve sportovním světě již známí a i zahraniční výpravy si místní atmosféru moc chválí. Připravili jsme pro návštěvníky bohatý doprovodný program a spoustu zábavy. Věřím, že se českým reprezentantům povede předvést co nejlepší výkon,“ řekl ředitel organizačního výboru SP v Praze – Troji Jiří Rohan.

Kvalifikace začínají v pátek 2. září v 9:00 jízdami kanoistů. Kompletní program závodů je k dispozici na: http://www.slalomtroja.cz/cz/informace-k-zavodu/program-zavodu.

Vstupenky: http://www.ticketpro.cz/jnp/sport/vodni-sporty/1880810--2016-icf-canoe-slalom-world-cup-kanoe-kanoistika-.html .  

Oficiální web: http://www.slalomtroja.cz/cz/

Facebook: https://www.facebook.com/CanoeSlalomPrague/