Šampionátu se zúčastnilo 35 týmů z celkem 17 zemí. S nejpočetnější skupinou dorazil tým z Japonska se 40 závodníky. Mezi startujícími byli ale například i Kolumbijci, Číňané, Němci a Italové.

Českou republiku zastupoval klub sportovních potápěčů Modrá Hvězda z Prahy, štafeta žen ve složení Wagnerová, Skružná, Krischová, Krobová Hášová vybojovala stříbrnou a bronzovou medaili. V individuálních disciplínách měla každá ze závodnic rovněž medailové umístění, zastupitelka hlavního města Prahy Krobová Hášová získala zlatou medaili na 200 metrů plavání v monoploutvi.

Světový pohár v plavání s ploutvemi Masters„Rychlostní plavání s ploutvemi jsem se věnovala 10 let na vrcholové úrovni. Když mi zavolal trenér, že Praha pořádá Světový pohár, byla to výzva. Dala jsem dohromady tým a začaly jsme intenzivně trénovat, úspěch nás motivuje a už se těšíme na další ročník,“ uvedla pražská zastupitelka Monika Krobová Hášová.

Cílem titulu Evropské hlavní město sportu je motivovat Pražany k pohybu a podporovat celou řadu sportovních disciplín. Plavání je v pražské metropoli oblíbeným sportem, i díky tomu se v hlavním městě konal již třetí ročník tohoto světového poháru.