Centrem akce bude po celou dobu konání malý ovál na stadionu Markéta a to od středy 25.5 doneděle 29.5. Na něm budou trénovat nejmladší závodníci po všechny dny tréninkového kempu.Vrcholem jejich snažení bude nedělní závod - Velká cena České republiky na ploché dráze mládeže vetřídě do 125cc.

Pro mladé závodníky z celé Evropy je vedle závodění připraven i podpůrný program. Na programu jeseznámení se s plochodrážními pravidly a řády, zásadami údržby plochodrážního stroje s ohledem naživotní prostředí nebo návštěva muzea a továrny Jawa Divišov.Druhým hlavním bodem celého programu je závod na ploché dráze kol. Každý z návštěvníků mámožnost přijít z ulice a vyzkoušet si pocity plochodrážníka na malém oválu.

Závod na ploché dráze kolje vypsán pro věkové kategorie od 9 do 15 let. Jedinou podmínkou je tak vlastní kolo a běžnéochranné pomůcky pro jízdu na něm (helma, rukavice a sportovní oblečení).Akce má zároveň náborový charakter, mladí zájemci o plochodrážní sport budou mít příležitostvyzkoušet si jízdu na ostrém plochodrážním motocyklu o objemu do 125 ccm.