V Praze se také minulý měsíc uskutečnilo první mistrovství Střední Evropy v capoeiře pod názvem I. Jogos Visegrad. Dějištěm byl karlínský Sokol a sešlo se zde téměř sto capoeiristů ze Slovenska, Polska, Maďarska a samozřejmě z České republiky. V sobotu (15. 10.) proběhly tréninky a vyřazovací kola a nedělní finále se konalo za přítomnosti diváků. Každá země si odnesla nějakou medaili, pražský tým se může pochlubit druhým místem v jedné ze dvou kategorií, v nichž se soutěžilo.

Skvělé výkony a napínavé hry po celou dobu Jogos Visegrad ukázaly, že (nejen) v těchto čtyřech zemích je capoeira na dobré úrovni a má skvělý směr. To potvrzují i skvělá umístění českých závodníků-finalistů na mistrovstvích Evropy, tzv. Jogos Europeos, které se v příštím roce budou konat přes velikonoční svátky (14. –17. 4. 2017) také v Praze a na které jsou zváni nejen příznivci bojových umění, ale i všichni, kteří chtějí poznat a zažít atmosféru tohoto jedinečného sportovního klání.

Více informací nejen o připravovaných akcích je k dispozici na webových stránkách abadacapoeira.cz. Případní zájemci se bez ohledu na věk, pohlaví či fyzickou zdatnost mohou zastavit na trénincích, které probíhají každé úterý a čtvrtek od 20:00 hodin v SOŠ, Kollárova 5, Praha 8 – Karlín. Rádi vás zasvětí do tajů tohoto úžasného bojového umění.