Letošním lákadlem na dražebním lístku budou kromě úřadujících mistrů republiky Martina Tichého a Jindry Weisse například vítězové evropského poháru Ondřej Perušič a David Schweiner, parťačka olympioničky Kristýny Kolocové a mistryně republiky Míša Kvapilová, nebo mistryně Evropy do 18 let Martina Maixnerová s Marií-Sárou Štochlovou. Nechybí ani tradičně „nejdražší“ hráčka Šárka Nakládalová, aby si s ní zájemce zahrál, neváhal v loňském roce nabídnout 70 tisíc korun.

V předešlých ročnících se podařilo na dobročinné účely vybrat celkem 800 tisíc korun. „Letos bychom chtěli v souhrnu překonat hranici jednoho milionu. Jsme rádi, že jako beachvolejbalisté díky této akci alespoň jednou za rok táhneme za jeden provaz a využijeme popularity našeho sportu pro prospěšné účely,“ říká zakladatel projektu Martin Tichý.

Tentokrát si budou výtěžek rozdělovat hned čtyři neziskové organizace včetně České olympijské nadace. Ta bude zastoupena Janem Kufem, mistrem Evropy a olympionikem v moderním pětiboji. Dražit se bude ale také celá řada předmětů z letošních letních olympijských her v Riu.

Kdo se benefice zúčastní, rovněž podpoří neziskovou organizaci Prsa koule (propagující nutnost prevence rakoviny prsu a varlat), Nadační fond Dar sluchu (podporující neslyšící) a Centrum Anabell (nabízející pomoc osobám s poruchami příjmu potravy a jejich blízkým).

Letos může celková vybraná suma narůst do rekordních výšek – loni přesáhla 300 tisíc korun – také díky větší podpoře nových partnerů. Nadace mobilního operátora Vodafone vytvořila sérii kvalifikačních beachvolejbalových turnajů pro své zaměstnance. Celkový vítěz obdrží 50 tisíc korun, s nímž vstoupí do dražby hráčů. Významně akci podpoří i Český volejbalový svaz a hlavní partner, společnost Xfer.

Široká veřejnost je zvána na dražební večer a největší beachvolejbalovou party roku v sobotu 26. listopadu od 18:00 ve Vinohradském pivovaru. V neděli 27. listopadu se pak koná turnaj v Beachklubu Pankrác. Vedle dvojic vzešlých z dražby se ho mohou na www.beachklub.cz do turnaje registrovat i amatérské mixové páry.

„Vyber si, vydraž si, zahraj si“ tak nabídne příležitost k oslavě zakončení beachvolejbalové sezony 2016 a úspěchů českých párů.